Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Tehetséggondozó programot hirdetett meg a Miskolci Gráciák Egyesület - 2015-05-30


A Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő szociálisan rászoruló fiatalokat szeretnék támogatni. Az ösztöndíjat 10 hónapon keresztül kapják majd a városban élő középiskolások és az egyetemisták.

 

Miskolci Gráciák tavaly bállal köszöntötték a tavaszt. De nem csupán saját szórakoztatásukra báloztak, hiszen az est bevételéből az avasi kilátó melletti terültet tetették rendbe. A Gráciák idén is számos jótékonysági estet és bált szerveznek majd, azért hogy egy újabb nemes elképzelést tudjanak támogatni.

Ösztöndíj programot indítanak miskolci középiskolások és egyetemisták számára. A támogatásra 10 és 26 éves kor közötti fiatalok jelentkezhetnek, feltéve, ha Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bejelentett lakcímmel rendelkeznek.

„Az igazán tehetséges szegény gyermekeket szeretnénk felkarolni és számukra ezt a tehetségkutató ösztöndíjat illetve adományt 10 hónapon keresztül adni.” - mondta Szitárcsik Anna, a Miskolci Gráciák Egyesület titkára.

Az egyesület elnöke Pelczné Gáll Ildikó szerint a legnagyobb problémát nem a szeptemberi iskolakezdés jelenti a családoknak, hanem a folyamatosan finanszírozás. Ezért szeretnék a Gráciák elhárítani a tehetséges diákok elől az anyagi jellegű akadályokat

„A középfokú végzettségű gyerekek esetén havonta 15 ezer forintról van szó egy tanév időtartamára, és az egyetemi hallgatók esetén pedig 30.000 forintról van szó. Ebből úgy gondolom, hogy tudják segíteni a tanulmányaikat, hogy minél jobb színvonalon végezzék.”- mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesület elnöke.

A támogatás 2015.szeptembertől 2016 júniusáig tart. A pályázaton történő részvételhez a miskolcigraciak@gmail.com email címre kell egy jelentkezési elküldeni, ahonnan a formanyomtatványokat és a további információkat is megkapja a jelentkező.

 

Forrás: www.minap.hu