Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Tehetséggondozó pályázat 2018-2019 tanév sajtótájékoztató - 2018-06-01

A Miskolci Gráciák Egyesület ismét tehetséggondozó pályázatot hirdet, a 2018/19-es tanévben is pályázhatnak náluk támogatásra szociálisan rászoruló, tanulni vágyó, tehetséges fiatalok. A Miskolci Gráciák Egyesület 2015 tavaszán indította el tehetséggondozó tevékenységét. Ennek keretében szociálisan rászoruló, tanulni vágyó, tehetséges fiatalok számára nyújtanak pénzbeli támogatást, adomány formájában.
A Miskolci Gráciák Egyesület ismét tehetséggondozó pályázatot hirdet, a 2018/19-es tanévben is pályázhatnak náluk támogatásra szociálisan rászoruló, tanulni vágyó, tehetséges fiatalok.

A Miskolci Gráciák Egyesület 2015 tavaszán indította el tehetséggondozó tevékenységét. Ennek keretében szociálisan rászoruló, tanulni vágyó, tehetséges fiatalok számára nyújtanak pénzbeli támogatást, adomány formájában. A sikeres pályázók számára az összeget a tanév során havonta, összesen tíz alkalommal folyósítják, bankszámlára történő utalással.

tehetseg_gondozas_180601ml_1.jpg

Fotó: Mocsári László

– Nagyon örülünk, hogy negyedik alkalommal is meghirdethettük ezt a tehetséggondozó pályázatunkat – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesület elnöke. Mindig nagy az érdeklődés a program iránt, ami azt jelenti, sok tehetséges fiatal van a városban. – Sajnos mindig vannak olyan diákok, akik nem nyerik el a támogatást, de egyszeri támogatást, karácsony környékén számukra is tudunk nyújtani – emelte ki Pelczné Gáll Ildikó.

Sólyom Enikő, a GYEK nyugalmazott igazgatója arról szólt, hogy olyan gyerekek körében hirdetik meg ezt a pályázatot, akiknek anyagi támogatásra van szükségük ahhoz, hogy kibontakoztathassák tehetségüket. Feltétel a jó tanulmányi eredmény - tehát minimum 4-es átlag a középiskolásoknál - az egyetemistáknál pedig szükséges egy igazolt nyelvvizsga. – A másik kikötés, hogy a minimálbér alatt legyen az érintett család egy főre eső jövedelme. Fontos, hogy a pályázatot benyújtó fiatalok igazolni tudják tehetségüket: legyen az művészeti, vagy sport-adottság – részletezte Sólyom Enikő, kiemelve: a 10-19 éves korosztály számára két ajánlólevél is szükséges. Az egyik az osztályfőnököktől, a másik pedig a mesterektől, edzőktől. Az egyetemistáktól motivációs levelet kérnek. – Legfőbb célunk, hogy a tehetséges fiatalok itt maradjanak a megyében – húzta alá.

tehetseg_gondozas_180601ml_3.jpg

A negyedik alkalommal meghirdetett pályázat keretében nem csupán pénzbeli támogatáshoz juthatnak a tehetséges fiatalok, hanem egy-egy mentor is végigkíséri majd a tanévüket.

tehetseg_gondozas_180601ml_4.jpg

Pályázni két életkori kategóriában lehet

Az első kategóriában azon 10 és 19 év közötti alap vagy középfokú képzésben résztvevő diákok pályázhatnak, akik rendelkeznek állandó miskolci lakhellyel rendelkeznek, és valamely miskolci oktatási intézmény tanulói. A kategória 2 nyertese 10 hónapon keresztül részesül majd havi 15.000 forint támogatásban.

A másik kategóriában azon 18 és 26 év közötti első diplomáját szerző hallgatók pályázhatnak, akik a Miskolci Egyetemen vagy valamely társintézményében végzik felsőfokú tanulmányaikat. Fontos, hogy a pályázatot beadó hallgatók Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakosok legyenek. A kategória 2 nyertese 10 hónapon keresztül részesül majd havi 30.000 forint támogatásban.

A pályázat benyújtásának határideje: augusztus 20.

A pályázatot ajánlott küldemény formájában az alábbi címen lehet benyújtani: Miskolci Gráciák Egyesület, 3525 Miskolc, Mátyás király u. 13. szám, 4. em. 2. ajtó. A pályázókat arra kérik, tüntessék fel saját email, vagy postai értesítési címüket és telefonszámukat a benyújtott pályázatokon.

A pályázatok elbírálását 4 tagú bizottság végzi, a feltételrendszerek alapján kidolgozott objektív pontértékelés szerint. Pontegyenlőség esetén személyes bemutatkozás és beszélgetés alapján történik a rangsorolás.

A sikerrel pályázók értesítésének határideje: szeptember 20.

 

Forrás: minap.hu