Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Mága Zoltán jótékonysági Koncertsorozat Miskolc - 2018-04-16

Szegény sorsú gyermekek támogatásáért hegedült Miskolcon Mága Zoltán. Tehetséges, szegény sorsú rászoruló gyermekek megsegítéséért adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán Miskolcon a 100 templomi koncertsorozata folytatásaként.

A zsúfolásig megtelt miskolci belvárosi evangélikus templomban tartott péntek esti karitatív esemény célja az volt, hogy az est teljes bevételével támogatást nyújtsanak a Miskolci Gráciák Egyesülete által már három éve működő szegénysorsú, tehetséges fiatalokat támogató program folytatásához.
Mága Zoltán beszédében emlékeztetett, jótékonysági missziójában első helyen szerepelnek a tanulni akaró, hátrányos helyzetű gyermekek, mert meggyőződése, csak a tanulás és a tudás révén lehet kitörni a szegénységből, és sikeres jövőt építeni. A Prima Primissima-díjas hegedűvirtuóz a koncert bevétele mellett felajánlotta, hogy a nyáron 50 miskolci, és a környező településeken élő hátrányos helyzetű roma és nem roma gyermeknek számára egy hetes balatoni tábort biztosít, ahol a szünidőben a kikapcsolódás mellett feltöltődve készülhetnek majd a következő tanévre a gyermekek.


A jótékonysági koncerten részt vett hátrányos helyzetű gyermekek csillogó szemekkel hallgatták a Pro Caritate-díjjal is kitünetet hegedűművész előadását, és ünneplő ruhában felállva énekelték a zenekar kíséretében nemzeti imádságunkat, a Himnuszt.


A jótékonysági koncerten Kriza Ákos polgármester mellett részt vett Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesületének elnöke, és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is.


Mága Zoltán 2006-ban, a Hangok és Harangok jótékonysági koncertsorozatának részeként is segítette már a miskolci szegény sorsú gyermekeket. Az akkori koncert bevétele a 2017-es tanévben a közép és felsőfokú tanulmányokat végző fiatalok támogatását tette lehetővé . A Prima Primissima-díjas hegedűművész emellett 3 millió forint értékben ajánlott fel a Miskolcon és Borsod megyében élő hátrányos helyzetű gyermekeknek cipőket és iskolaszereket.
A 100 templomi jótékonyság koncertsorozat miskolci, 11. állomásán részt vett gyermekeket Mága Zoltán megajándékozta egy CD-jével, és ígéretet tett arra, hogy a nyári balatoni táborozás idején is meglátogatja majd őket, biztatva őket a tanulásra, saját maguk jövőjének építésére.
Az Erdélyből indult jótékonysági misszió, amelyen eddig több mint 15 ezer ember vett részt Magyarország más nagyvárosaiban folytatódik.