Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Ismét fogadták a Betlehemi Lángot Miskolcon - 2013-12-22

Ötödik alkalommal fogadta Miskolcon a Betlehemi lángot a Miskolci Gráciák Egyesület december 22-én

A Miskolci Gráciák évek óta csatlakoznak ahhoz az európai és részben hazai hagyományhoz, hogy ünnepélyes keretek között fogadják a „Betlehemi Lángot”.  A vallásos embereknek ez a Krisztusi szellemiség szimbóluma, mások számára a béke és szereteté. A fény segíti, hogy az emberek minél közelebb kerüljenek egymáshoz.

graciak_lang_131222_fkcs_17.jpg

A lángot 1986 óta Jézus Krisztus születése helyéről a Betlehemi Születés templomából hozzák.
 Bécsből advent idején egy-egy különleges gyermek és cserkészcsapat indul Betlehembe.
A születés helyén örökmécses ég és a hagyományok szerint a bécsiek lámpákba zárva, repülővel hozzák Európába. Hazánkban Budapesten a Belvárosi Katolikus templomban történik ünnepélyes szentmisét és nagyszabású ünnepséget követően az egyes országrészek, városok küldöttségei számára az átadás.

Gyertyával gyertyát gyújtva terjed a láng a közelgő ünnepet, békét, összetartozást jelképezve. A láng mindenkié, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. A Betlehemi Láng hozza el az ünnep fényét, a szeretetet és békét otthonainkba.

A Miskolci Gráciák december 21-én vették át a lángot Budapesten, a Belvárosi Katolikus Templomban. A Gráciák ezzel is szerették volna ünnepélyesebbé tenni a karácsonyt, emlékeztetni az eredeti tartalmára.

Az ünnep fényét azzal is emelni kívánták, hogy a rendezvény helyszínén a Hősök Terén a Gráciák adományaiból városi Betlehemet állítanak. Rendezvényre első alkalommal meghívták megyénk minden polgármesterét, lehetővé téve, hogy minden településre elérkezzen a Betlehemi fény december 22-én,


És advent negyedik vasárnapján, 14.30-kor Miskolcon a Minorita templomban Betlehemi Láng fogadása ünnepséget is tartottak, majd a Hősök Terén a Betlehemi jászol megáldását követően történt a láng átadása a megjelent lakosoknak.

A Gráciák első ízben, a megye iskolái részére Betlehem készítő versenyt hirdettek, melyre 23 pályamű érkezett. Az aranyvasárnapi eseményen a díjat is kiosztották.

minap.hu