Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Fellobban a betlehemi láng a Hősök terén - 2014-12-16

Hatodik alkalommal rendezi meg a betlehemi lángot fogadó ünnepséget a Miskolci Gráciák Egyesület. Advent negyedik vasárnapján, a Hősök terén nemcsak a Születés templomából érkezik meg a láng, Betlehemet is állítanak.

A Gráciák ebben az évben is csatlakozni kívánnak ahhoz az európai és már hazai hagyományhoz, hogy ünnepélyes keretek között fogadják a Jézus Krisztus születése helyéről, a betlehemi Születés templomából érkező lángot. A vallásos embereknek ez a krisztusi szellemiség szimbóluma, mások számára a békéé és a szereteté.

betlehemilang121223_ja2.jpg

Fotó: minap-archív

Advent idején Bécsből egy-egy különleges gyermek- és cserkészcsapat indul Betlehembe a születés helyén égő örökmécses lángjáért, és lámpákba zárva, repülővel hozzák Európába. Hazánkban Budapesten, a Szent Mihály-templomban, egy ünnepélyes szentmisét és nagyszabású ünnepséget követően adják át az egyes országrészek, városok küldöttségeinek.

betlehemi-langot-hoztak-a-graciak17-st-600x400.jpg

A Miskolci Gráciák december 20-án veszik át a lángot Budapesten, és advent negyedik vasárnapján délután fél 3-tól rendezik Miskolcon, a minorita templomban a fogadás ünnepségét. Itt mutatják be Gál Halász Anna Kelemen Didák atyáról szóló könyvét. A Hősök terén, ahol a Gráciák adományaiból Betlehemet állítanak, a jászol megáldása után átadják a lángot a miskolciaknak, a megye polgármestereinek. Nemcsak a borsodiaknak, ugyanis olyan nagy az érdeklődés, hogy már Szabolcs-Szatmár megyéből is jelentkeztek polgármesterek.

A Gráciák második alkalommal hirdettek a megye iskolái részére Betlehemkészítő versenyt, amire 19 pályamű érkezett. Ennek díjazása is ekkor történik, a Betlehemek a Búza téri bevásárlóközpontban tekinthetők meg.

Forrás: minap.hu