Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Dr.Velkey György a Polgári Páholy vendége volt - 2015-02-27



A Miskolci Gráciák Egyesület Polgári Páholy rendezvényén 2015. febr. 27-én a vendég a miskolci születésű dr. Velkey György a Kórházszövetség elnöke, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, gyermekgyógyász, gyermekaneszteziológus, eü.-i menedzser, egészségpolitikus volt.

 

A beszélgetés során a vendég vallott a nagy család és jó iskola jelentőségéről, a hivatás erejéről, a hit szerepéről a gyógyításban, valamint arról hogy a felfelé ívelő tudományos és gyakorló gyermekorvosi munkát miért bővítette egészségpolitikai tevékenységgel. A beszélgetés során egy sikeres, kiegyensúlyozott, megfontolt, higgadt, helyesen súlypontozó, világosan gondolkodó embert-orvost ismertünk mg, aki hű gyermekkori elhatározásához: „Jót tenni, mások jól-létéhez hozzájárulni”. Ma is vallja: „Tisztességes eredményt, és abból fakadó örömöt csak attól várhatunk, ha ragaszkodunk a magasra helyezett etikai mércéhez, mely ugyanakkor felbecsülhetetlenül értékes belső szabadságot ad a munkában.”

A beszélgetés végén a vendég az egészségügy aktuális gondjaival kapcsolatos - a hallgatóság soraiból feltett - kérdésekre is válaszolt. (dr Sólyom Enikő)

 

Fotó: www.eszak.hu