Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Bállal köszöntötték a tavaszt - 2014-04-27

Már hagyomány, hogy tavaszköszöntő bált rendez április elején a Miskolci Gráciák Egyesülete. A jótékonysági társasági eseménynek szombat este a népkerti Vígadó adott otthont, ahol a karitatív célok elérése mellett a zene, a tánc és az étel, ital volt a középpontban.
 

A Miskolci Gráciák Egyesületének tagjai hetedik alkalommal rendeztek tavaszköszöntő bált. A hagyománynak számító összejövetelnek ezúttal is a népkerti Vígadó szolgált helyszínéül.

 

„Akik napfényt hoznak mások életébe maguk sem bújhatnak el a sugarak elől” – vallják a miskolci Gráciák, akik ezúttal sem csupán saját szórakoztatásukra báloztak. A minden évben, a Húsvétot követő szombaton megrendezett bál célja ezúttal is nemes volt.

tavaszbal_140426_fkcs_11.jpg

Mint a szervezőktől megtudtuk, idén az avasi kilátó melletti területet kívánják rendbe hozni a Gráciák, s az érintett terület karbantartásával elősegítenék, hogy a város lakói, a turisták igazi, méltóan kulturált környezet fogadja.

tavaszbal_140426_fkcs_16.jpg

A bál célja volt tehát, hogy felfedezze mindenki a helyi értékeket. Az esemény fővédnöke Máger Ágnes festőművész volt, háziasszonya pedig a Gráciák elnöke, Pelczné Gáll Ildikó.

tavaszbal_140426_fkcs_27.jpgA díszvendégek között volt Makray Katalin és Hampel Katalin. A nyitótáncot az Ongai Hagyományőrző Egyesület tagjai táncolták el, majd Hampel Katalin divattervező bemutatta legújabb kollekcióját manökenek és a Gráciák segítségével.

A műsorról Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész gondoskodott, s bemutatták Kovács Attila aranyérmes miskolci cipőkészítő mester munkáit is. Sándor Zsolt bükki borász helyi borait vitte a bálba, s az Ongai Pálinkaverseny díjnyertes pálinkáját is meg lehet kóstolni.