Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Az utolsó adventi hétvége - 2014-12-20

Advent utolsó hétvégéjére az ünnepi programok jellemzők: meggyújtják az utolsó gyertyát a város adventi koszorúján, ahonnan a betlehemi lángot is haza lehet vinni, de lesz „csodavárás” és ünnepi bábszínházi előadás.

December 20-án, szombaton délután 4 órától az Egyszervolt Mesezenekar „Karácsony ünnep” című műsora zárja a vásártéri programokat. Az adventi vásár azonban egészen december 24-én délig nyitva tart!

Advent negyedik vasárnapján hazavihetjük otthonunkba a betlehemi lángot. Miskolc abban a szerencsés helyzetben van, hogy cserkészeink révén múlt vasárnap megérkezett Bécsből a városba a láng, most vasárnap a Miskolci Gráciák is elhozzák a budapesti Szent Mihály-templomból. Vasárnap délután fél 3-tól rendezik Miskolcon, a minorita templomban a fogadás ünnepségét. Itt mutatják be Gál Halász Anna Kelemen Didákról szóló könyvét. A Hősök terén, ahol a Gráciák adományaiból Betlehemet állítanak, a jászol megáldása után átadják a lángot.

Szintén átvehetik a lángot a miskolciak a város hivatalos adventi ünnepségén, a negyedik gyertya meggyújtása után, a Szent István téren. December 21-én kivételesen fél 4-kor kezdődik a program élő Betlehemmel. Négy órától a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fáy András Görög Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola szolgál. A negyedik gyertyát Kriza Ákos polgármester gyújtja meg, és ő adja át a betlehemi lángot a város polgárainak. Ezt követően, 5 órától Méhes Balázs orgonakoncertjét hallhatjuk a belvárosi református templomban. És koncert – pontosabban „csodavárás” – lesz a Csürdöngölő Zenekarral a belvárosi evangélikus templomban.

A Csodamalom Bábszínház is ünnepi programmal készül: vasárnap délelőtt fél 11-től a Jer, pajtás, Betlehembe című bábtáncoltató Betlehemest tűzik műsorra. Ugyanezt előadják december 24-én, szerdán délelőtt fél 11-től a Szinvaparkban is.