Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

A Miskolci Gráciák Egyesület 2018. évi tudományos-társadalmi programjának ismertetése - 2018-10-08

Nagy érdeklődéssel zajlott a Miskolci Gráciák Egyesület 2018. évi tudományos-társadalmi programja október 6-án a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában.

 „Az elveszett gyermekkor „ címen hirdetett konferencián a korai (18 éves kor előtti) gyermek vállalásról hangzottak el előadások. Az előadók között a kérdés orvos (szülész-nőgyógyász, gyermekgyógyász, iskolaorvos), védőnő, szociológus, jogász, pszichológus és lelkipásztor szakértői szerepeltek. A hallgatóságot  a morális, egészségügyi, és társadalmi következményekkel járó eseményben esetleg érintett középiskolások és egyetemi hallgatók mellett a szakmai és a társadalmi élet résztvevői alkották. A megbeszélés során értékes hozzászólások hangzottak el.

 

A fiatalkorú várandósság mely a későbbiekben is jelentősen érinti mind az édesanya mind a gyermek sorsát, 2005 óta emelkedő gyakoriságú hazánkban (évente mintegy 10 000 leányt érint).

 

A konferencia konklúzióit a Gráciák Egyesület elnöke Pelczné dr Gaál Ildikó  a prevenció és az érintettek későbbi életútját jobbító javaslatok összefoglalásával továbbítja az illetékes szakmai és társadalmi szervek felé.

Pelczné dr Gaál Ildikó megnyitja a rendezvényt. Az elnöki asztalnál dr Lombay Béla a MAB Egészségügyi Szakbizottságának elnöke, és az előadók közül dr. Nagy Gábor  és Gecse Attila.

Hárman a hozzászólók közül: prof dr. Lombay Béla, prof. emeritus dr. Peja Mára és dr. Török Lajos főorvos

 

 

/dr Sólyom Enikő/