Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

"Nem hagyják elveszni a fiatal tehetségeket" - 2020-12-23

Laptopokkal segítik a digitális oktatásra való gördülékeny átállását a kiválasztott fiataloknak.

A Peka Bau 2000 Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 10 fiatalnak – telepített programokkal felszerelt – laptopot ad ajándékba. A döntésben, hogy kik kapják ezeket a gépeket, a Miskolci Gráciák Egyesület tagjai segítettek a cég vezetőjének.

 

Pelczné dr. Gáll Ildikó, az egyesület elnöke elmondta, hogy a Gráciák évek óta támogatnak családokat, tehetséggondozó ösztöndíjprogramjaikban olyan kevésbé tehetős körülmények között élő diákok vesznek részt, akik tehetségesek, kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkeznek.

– A Peka Bau 2000 Kft. cég vezetője, Pető György ezért is kérte a segítségünket az adományozottak, valamint a felajánlás tárgyának kiválasztásában. Néhány tagunkkal igyekeztük előnyben részesíteni azokat a fiatalokat, akik korábbi pályázatainkra, ösztöndíjainkra is leadták jelentkezésüket, azonban helyhiány miatt már nem tudtunk nekik helyet biztosítani a programban – informálta lapunkat az elnök.

Lehetőséget teremtenek

– Mivel az idei évben a diákok számára a legnagyobb kihívást a jelenlétiről, a digitális oktatásra való átállás, illetve az ahhoz szükséges tárgyi eszközök megteremtése jelentette, egyértelművé vált, hogy a tíz darab laptop rendkívül jó szolgálatot fog tenni, különösen azoknál a családoknál, ahol az utóbbi feltétel nem teljesül olyan könnyen. A koronavírus-járvány miatt nem lesz ünnepélyes átadási összejövetel, a cég autója szállítja ki kedden a 10 fiatal részére az ajándékot a megyében.
A családok nagyon örülnek a felajánlásnak, amit átadást követően azonnal használatba vehetnek, hiszen a legfontosabb programok már telepítve vannak – folytatta.

„Reméljük, hogy a következő évben lehetőségünk lesz arra, hogy a személyes kapcsolatokat megerősítsüka támogatott diákokkal és szüleikkel. Illetve bízunk abban, hogy ezzel a lehetőséggel lehetővé tettük számukra a magas szintű oktatás elérését” – emelte ki Pelczné dr. Gáll Ildikó.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-hagyjak-elveszni-a-fiatal-tehetsegeket-5061784/