Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Tehetséges fiatalokat támogatnak a Miskolci Gráciák - 2016-11-12

A Miskolci Gráciák egyesülete pályázatot hirdetett a 2016/17-es tanévben tehetséges fiatalok részére. Tizenegy pályázónak tíz hónapon keresztül pénzbeli támogatást nyújtanak, két tanulót pedig egyszeri juttatásban részesítettek pénteken.
A Miskolci Gráciák egyesülete pályázatot hirdetett a 2016/17-es tanévben tehetséges fiatalok részére. Tizenegy pályázónak tíz hónapon keresztül pénzbeli támogatást nyújtanak, két tanulót pedig egyszeri juttatásban részesítettek pénteken.

A Művészetek Háza kávézójában sajtótájékoztatóval kötötték egybe az eredmény kihirdetését. Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák elnöke ismertette, a 2015 elején elindított program célja az, hogy segítsenek azoknak a fiataloknak – legyenek középiskolai, gimnazista diákok, vagy egyetemi hallgatók –, akik bár nehezebb körülmények között élnek, de nagyon tehetségesek és szeretnének tanulni, kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkeznek, és mindezek mellett még sportolnak, vagy művészeti területen tevékenykednek.

graciak_sajtotaj_161111ml.jpg

Fotó: Mocsári László

Megtudtuk, hogy a támogatás összegét a Gráciák jótékonysági báljuk bevételéből fedezték, de vannak – ahogy az elnök fogalmazott – „nemes és névtelen támogatóik is”. Pelczné Gáll Ildikó külön köszönetet mondott Mága Zoltánnak, aki a miskolci koncertje teljes bevételét felajánlotta erre a nemes célra.

graciak_sajtotaj_161111ml_2.jpg

Most 11 gyereket tudtak támogatni, a középfokú tanulmányokat végzők havonta 15 ezer forintot kapnak, a Miskolci Egyetem hallgatói pedig havi 30 ezret.

– Lokálpatrióták vagyunk, ezt büszkén vállaljuk, és szeretnénk, ha sok hasonló embernek a szíve és támogatása bekerülne ebbe az alapítványba, mert akkor még több fiatalt tudnánk támogatni – mutatott rá a Gráciák elnöke.

graciak_sajtotaj_161111ml_3.jpg

A támogatás egy egész tanulmányi éven át jár. Idén bevezették a mentori rendszert, így ha bátorításra van szüksége valakinek, vagy bármi másban segítséget szeretne kérni, akkor van kihez fordulnia.

A most támogatásban részesülő tanulóknak persze komoly követelményeknek kell megfelelniük: vállalták, hogy nem romlik a tanulmányi eredményük, ezt bizonyítvánnyal, leckekönyvvel is bizonyítaniuk kell majd. Valamint a sport-, vagy művészeti tevékenységet szintén igazolniuk kell.

 

Forrás: www.minap.hu