Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Miskolciakért is adott jótékonysági koncertet Mága Zoltán - 2016-09-21

Tegnap nap folyamán többen részt vettünk Mága Zoltán jótékonysági hangversenyén a Belvárosi Evangélikus templomban, amit teljesen megtöltöttek az érdeklődők. Többen állva hallgatták végig a több mint két órás műsort. Mága Zoltán művész úr fantasztikus sztár vendégeket hozott, Kiss B. Attila, Kertesi Ingrid, Szakcsi Lakatos Béla, Szekeres Adrienn személyében. Ismét hitet tett határtalan emberségéről és hihetetlen tehetségéről. A koncert bevételét a Gráciák tehetséggondozó programja javára ajánlotta fel.
Tele volt a Belvárosi evangélikus templom, ahol Magyarország egyik legnépszerűbb hegedűművésze koncertezett. Az est bevételét a Miskolci Gráciák Egyesület segítségével helyi tehetséges fiataloknak ajánlotta fel Mága Zoltán.
 

A koncert egy rendezvénysorozat része volt, ami augusztus 21-én kezdődött Budapesten.

maga_zoltan_160921_fkcs_3.jpg

A Hangok és harangok című klasszikus zenei fesztivált Mága Zoltán nem először indította útjára. Öt évvel ezelőtt ugyanezen a jótékonysági koncertturnén több mint százmillió forint gyűlt össze, hogy segíthessen bajba jutott és rászoruló embereken, közösségeken, valamint egy részével templomok felújításához járult hozzá. Az akkori koncertturné címe 100 Templomi Jótékonysági Koncert volt.

maga_zoltan_160921_fkcs_4.jpg

A szerdai hangversenyen rászoruló, tehetséges fiataloknak gyűjtöttek, hogy a Miskolci Gráciák Egyesület segítségével szétoszthassák egy „ösztöndíjprogramban”. 

maga_zoltan_160921_fkcs_6.jpg

Az év legnagyobb jótékonysági koncertsorozata Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnöksége, Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek védnöksége mellett indult útjára.

 

Forrás: www.minap.hu