Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Kárpátaljáért báloztak a gráciák, félmilliót gyűjtöttek - 2015-06-06

A kárpátaljai rászorultak megsegítésére szervezett jótékonysági estet a Miskolci Gráciák Egyesülete pénteken. Az eseményen miskolci tehetséges fiatalok léptek fel, népszerű operákat énekelt Eperjesi Erika és Kincses Károly, valamint köszöntötték az új grácia tagokat is. Félmillió forintot gyűjtöttek össze.

Idén Kárpátaljára esett a választás. A Miskolci Gráciák Egyesülete úgy érezte, ott van a legnagyobb szükség most a segítségre. Ezért szervezték a pénteki jótékonysági estet az ott élők támogatására.

– Őszintén meglepődtem, hogy ilyen sokan vannak – mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesületének elnöke. – Mert az az igazság, hogy a miskolci gráciák már nem első alkalommal hívják jótékonykodni az embereket. Nagyon jó érzés látni, hogy még nem halt ki belőlük a szándék, és ahol tudnak, ott tényleg hozzáadnak ahhoz, amit el szeretnénk érni. Az adományaikkal most nagyon jó célt tudnak szolgálni.

graciak_150605_ja_7.jpg

Kiss Ákos doktor 10 esztendeje évente kétszer, szabadsága terhére jár ki segíteni és gyógyítani a betegeket. Azt mondja, akik ott élnek, reménytelennek látják a helyzetüket.

– A munkácsi kórházba jártam ki – mesélte. – Olyan műtéteket próbáltam megtanítani, amelyek korábban ott nem mentek. Például ajakhasadék, szájpadlás, mellkasdeformitás, de aztán később kiderült, hogy sok egyéb probléma is van. Újszülött és mellkassebészeti műtétek. Amit tudtam, segítettem.

graciak_150605_ja_22.jpg

A gráciák idei báljának vendége, Bocskor Andrea, Európa parlamenti képviselő volt. A politikus elmondta: a kárpátaljai magyarság a 21. században is nehéz történelmi sors közepette él.

– Számukra most minden segítség nagyon jól jön, illetve elmondhatjuk azt, hogy nemcsak anyagi szempontból de egy lelki megerősítés is a kárpátaljai magyarság számára, hogy számíthat az anyaországra, illetve a Kárpát-medence összmagyarságára.

graciak_150605_ja_19.jpg

Az esten miskolci tehetséges fiatalok, komolyzenei országos versenyek helyezettjei adtak műsort, de elhangzottak népszerű operakettősök is Eperjesi Erika és Kincses Károly, a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában.

graciak_150605_ja_17.jpg

Forrás: www.minap.hu