Miskolci Gráciák Egyesülete

Akik napfényt hoznak mások életébe,
maguk sem bújhatnak el a sugarak elől. (J.M.Barrie)

Betlehemi jászolt keresnek a Miskolci Gráciák - 2014-11-15

Újra pályázatot hirdet a miskolci egyesület betlehemi jászol építésére. A legszebb alkotásért 50 ezer forintos fődíjat adnak.

Második alkalommal hirdet pályázatot a Miskolci Gráciák Egyesülete. Olyan betlehemi jászolt várnak a jelentkezőktől, amihez csak természetes anyagokat használnak fel. Az alkotás maximum 50 cm széles, 50 cm hosszú és 50-80 cm magas lehet.

A zsűriben képzőművészek, az egyházak és a Miskolci Gráciák delegáltjai ülnek és elsősorban a kreativitást, a bibliai hitelességet és a hagyományőrző megközelítést pontozzák. A fődíj 50 ezer forint, a második helyért 30, míg a harmadikért 20 ezer forint jár.

A Gráciák azt kérik, hogy általános vagy középiskolás osztályok, illetve hagyományőrző csoportok jelentkezzenek, egyéni pályamunkát nem fogadnak el. A betlehemi jászolokat december 8-ig várják a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, a Sütő János utca 42. alatt.

Az alkotásokat december 13-ig a Gárdonyiban, december 14. és 27. között pedig a Miskolc Plazaban állítják ki. További információ a 06/20/571-8012-es telefonszámon vagy a Gárdonyi Géza Művelődési Házban kérhető.